12 sesizări depuse la Parchet de către Direcția de Finanțe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În luna iulie 2012, organele de control din cadrul D.G.F.P. Ialomiţa au stabilit  venituri suplimentare la bugetul general consolidat în sumă de peste 2.170 mii lei, din care aproape 347 mii lei majorări şi penalităţi, în urma unui număr de 156 verificări ale bazei de impozitare, ale legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili, respectarea prevederilor legislaţiei fiscale.

Domeniile de activitate vizate au fost: demontarea maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor; comerţ cu ridicata al zahărului; agricultură şi servicii auxiliare; lucrări în construcţii; depozitări; transporturi, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, etc.

În timpul controalelor efectuate, au fost încasate venituri de peste 663 mii lei, din care aproximativ 48 mii lei majorări şi penalităţi.

S-au stabilit diferenţe totale în sumă de 1.793 mii lei şi accesorii în valoare totală de aproximativ 347 mii lei. Cele mai importante diferenţe stabilite au fost la T.V.A în sumă de peste 877 mii lei, urmat de impozitul pe profit în sumă de aproape 834 mii lei, impozitul veniturilor din activităţi independente în sumă de 68 mii lei, iar cele mai mici diferenţe înregistrându-se la  impozitul veniturilor din dividende în sumă de 12 mii lei precum şi la salarii şi contribuţii sociale în sumă de 2 mii lei .

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost aplicate un număr de 31 amenzi contravenţionale de peste 43 mii lei, din care s-au încasat în timpul controlului 5 mii lei.

Au fost depuse la Parchet, în cursul lunii iulie 12 sesizări proprii, din care:

–        la două societăţi din Urziceni şi Ţăndărei pentru că au refuzat, nejustificat, prezentarea documentelor legale şi bunurilor din patrimoniu, după ce au fost somaţi de trei ori, în scopul împiedicării verificărilor fiscale.

–        la opt societăţi pentru stopaj la sursă: una din Ţăndărei, o societate din Frăţileşti, două din Slobozia, doua  societăţi din Feteşti şi una din Amara şi un prejudiciu total de aproximativ 145 mii lei;

–        la două societăţi din Slobozia şi Jilavele pentru un prejudiciu total estimat de peste 42 mii lei.