comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Sărbătoarea colindului”, la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/12/2011 | Locale Ialomita

În organizarea Consiliului Judeţean Ialomiţa, Consiliului Local Slobozia, Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport şi Tineret Slobozia, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, se va desfăşura duminică, 18 decembrie, la Slobozia, o nouă ediţie a  Sărbătorii colindului „Sub zare de soare“.

Festivalul de colinde va aduce şi în acest an pe ialomiţeni mai aproape sufleteşte de Sfintele Sărbători de Iarnă şi mai ales aproape de tradiţiile din bătrâni. Grupuri de colindători din localităţile Giurgeni, Vlădeni, Luciu, Jilavele, Cocora, Miloşeşti vor colinda şi ura toate cele bune pentru anul care vine, prezentând cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri de iarnă specifice zonei de unde provin: pluguşorul, capra, irozii, steaua, sorcova şi multe altele.

„Sărbătoarea colindului“ va începe la ora 16.00 cu alaiul colindătorilor pe străzile municipiului Slobozia şi se continuă cu două spectacole: unul în aer liber, pe scena din faţa Centrului Cultural „Ionel Perlea“ (ora 16.30) şi unul la Casa municipală de cultură (Galax) (ora 18.00; intrarea este liberă în limita locurilor disponibile). Spectacolul de la Casa de cultură va fi înregistrat şi transmis pe un post naţional de televiziune.

Invitaţii de onoare ai acestei sărbători vor fi grupuri de colindători reprezentative din Maramureş („Măgura“ din Cerneşti), Suceava („Gura Izvorului“ din Vatra Moldoviţei), Bacău (ansamblul folcloric profesionist „Busuiocul“), Hunedoara (Dubaşii din Dobra), Tulcea („Moşoaiele“ din Luncaviţa), Brăila („La lina fântână“ din Ciocile), Buzău (ansamblul „Macoveiul“ din Padina).