comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Cazul poliţistului Bordea nu va fi muşamalizat”, promite inspectorul şef al IPJ Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/01/2012 | Lege si Ordine

[stextbox id=”custom” bwidth=”2″ color=”ffffff” bcolor=”114fa6″ bgcolor=”1d77e2″ image=”null”]Anul trecut, în luna decembrie, în comuna Gheorghe Doja aveau loc două accidente rutiere soldate cu morți, în ambele cazuri fiind implicați ori polițiști, ori angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița. Primul dintre evenimentele rutiere avea loc în data de 17 decembrie, un bărbat fiind lovit pe trecerea de pietoni, acesta decedând ulterior la spital.[/stextbox]
În acest caz sunt implicați doi soți, el polițist, ea subofițer la ISU Ialomița.
În acea seară, accidentul rutier a fost anunțat prin 112 de către polițistul Sebastian Bordea. Acesta sesiza faptul că soția lui a lovit un pieton. Ajunsă la fața locului, echipa de cercetare nu a găsit, însă, pe nimeni. La ceva timp, la locul accidentului se prezintă soția polițistului care a declarat că ea este vinovată de producerea evenimentului rutier, dar că a plecat să-și lase copilul acasă. Polițiștii au avut, însă, suspiciuni cu privire la cele declarate de soția polițistului, astfel că în acea noapte a încercat să ia legătura cu colegul lor. Nu au reușit, pentru că acesta avea telefoanele închise. A doua zi, dosarul în acest caz a fost declinat la Parchet, având în vedere atât calitatea persoanei inițiale care a declarat că a comis accidentul, dar și legat de suspiciunile că ar putea să nu fie autorul.
Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, accidentul a fost înregistrat de camerele de luat vederi instalate în localitate și, chiar dacă imaginile nu sunt foarte clare, se distinge silueta unui bărbat care a coborât de la volan.

Viorel Stefu - sef IPJ Ialomita„În momentul de față se efectuează cercetări și cred că în cel mai scurt timp lucrurile se vor clarifica total. (…) La nivelul inspectoratului am dispus ca pe o perioadă de două luni el să nu mai lucreze la compartimentul la care lucra și l-am delegat la secția Ion Roată, dar el a intrat în concediu medical. (…) Sincer să fiu, nu știu acum care este situația lui, dacă mai este în concediu medical sau a revenit la muncă. Pentru că am avut și alte priorități în această perioadă. Dar e ușor de verificat și de aflat. Și noi suntem conștienți că e o faptă foarte gravă, atât accidentul cât și comportamentul. Dacă se dovedește că el a condus, este un comportament care nu are legătură cu calitatea de polițist, dar mai ales de om. Și atunci vă dați seama că sancțiunile vor fi pe măsură….”, a declarat Viorel Ștefu.

Potrivit acestuia, cazul nu va fi mușamalizat, chiar dacă este implicat un polițist, pentru că, în opinia sa, fiecare trebuie să plătească pentru ce a făcut.
„Dacă el a comis fapta, era normal să rămână la fața locului, să cheme ambulanța, să ia toate măsurile… Chiar dacă el e polițist și mai are și rude care sunt în poliție, pentru noi nu contează treaba asta și am demonstrat în perioada în care am lucrat aici că nu am favorizat nici un polițist care a comis vreo faptă sau care a săvârșit vreo abatere. Asta dovedește și un capitol din bilanț care arată câte sancțiuni am aplicat anul asta”, a conchis inspectorul șef al IPJ Ialomița.