“Luna prevenirii incendiilor”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În fiecare an, în perioada 15 august – 15 septembrie la nivel naţional se sărbătoreşte “Luna prevenirii incendiilor”, reprezentând un program de acţiuni pentru sărbătorirea a 164 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România, marcată în fiecare an la data de 13 septembrie.

Astfel, pe parcursul acestei luni, la nivel judeţean se vor desfăşura diverse activităţi cu caracter preventiv, activităţi de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă şi nu în ultimul rând, activităţi de comemorare şi cinstire a înaintaşilor, prilejuite de Ziua de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România.

Obiectivul acestor acţiuni educative şi de instruire îl reprezintă scăderea numărului de incendii şi reducerea pagubelor materiale în rândul populaţiei. Totodată, denumirea generică „Luna prevenirii incendiilor”, reprezintă un semnal către cetăţeni pentru a conştientiza faptul că la originea multor evenimente neplăcute şi care generează adevărate tragedii umane stă omul, de aceea, sunt prioritare însuşirea şi respectarea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor,  precum şi a modului de comportare atunci când se confruntă cu astfel de evenimente.