Feteștiul are acum un muzeu cu 3.000 de exponate
De curând, Feteștiul are un muzeu, aproape de podul de cale ferată construit de inginerul Anghel Saligny și dat în funcțiune în urmă cu 117 ani. Tot Anghel Saligny se numește și muzeul inaugurat pe 27 iunie.
Primarul Gheorghe Catrinoiu a precizat că acesta este un prim pas în dezvoltarea culturii feteștene. “Mă bucur că astăzi, în prima zi din cel de-al doilea mandat de primar, avem această inaugurare. Este un eveniment cu adevărat deosebit pentru noi, deoarece acest muzeu este realizat cu forțe proprii și cu ajutorul locuitorilor din municipiu care au făcut majoritatea donațiilor. Înainte aveam un muzeu, dar într-un spațiu inadecvat, mult mai mic și de aceea ne-am gândit să-l extindem. De asemenea, l-am adus aproape și de podul lui Anghel Saligny care este un adevărat monument istoric”, a mai precizat edilul feteștean.
Muzeul este găzduit de o clădire veche ce a fost renovată în acest scop și pune la dispoziția vizitatorilor aproximativ 3.000 de exponate. În cele trei Săli (sala Anghel Saligny, sala Depoului CFR și camera Țărănească), vizitatorii pot admira obiecte datate din 1924 și până în 1960, după cum a declarat directorul Casei de Cultură, Mariana Călin, care a mai spus că accesul în muzeu se face în mod gratuit. Cel mai valoros exponat al muzeului este războiul de țesut, care încă este funcțional și la care în trecut femeile urzeau și țeseau preșuri și cuverturi necesare într-o gospodărie.
Printre cei care au ajutat la realizarea acestui muzeu se numără și Goga Georgeta, profesor la Grupul Școlar de Industrie Alimentară și Antohi Eugenia, profesor la Grupul Școlar CCF.
Muzeul „Anghel Saligny” și-a deschis porțile pentru toți cei care vor să cunoască o parte din istoria municipiului Fetești.